Szandi89 2011.04.13. 17:02

Erste Netbankolás

Sziasztok!

Mizu veletek? :) Család, gyerek, kutya rendben? :) Diákszámlátok van már, online intézitek a dolgokat? Nem? Ejnye, akkor még szükség lesz ránk egy picit, hát egye fene. :) Velünk minden oké, lassan, de magabiztosan menetelünk a ZH időszak felé (szuper), mindenféle közgazdász, orvos, mérnök ismerősünk nyaggat, hogy nekünk így könnyebb meg úgy könnyebb a suli, és különben is folyton eljárunk kávézgatni meg bulizni (na jó, ez igaz is), képzeljétek, ha még a blogról is tudnának. :) Az élet úgyis akkor jó, ha zajlik, szóval még Erste netbank tesztre is volt időnk (egy barátnőnk ott bankol és megpróbálta lépésről lépésre elmesélni. Köszi Detti!), tehát lássuk, hogy mit tud az „első” bank mutatni nekünk :) 

Ami Detti barosnénknak a leginkább bejön, hogy állatira letisztult a kezelőfelület, totál egyértelmű, hogy a bőségesen rendelkezésre álló funkciók közül melyiket hol találja. A második dolog, ami nagyon tetszik neki, az a biztonság; minden egyes belépés és tranzakció előtt új sms-kódot kap a banktól, így már tényleg lehetetlennek tűnik a visszaélés a fiókjával. A baloldalon van egy főmenü, ott vannak a funkciók szépen „témánként” rendezve, külön menüpont van a számlatörténethez, az átutalások kezeléséhez, betétekhez és a bankkártyákhoz. Ahogy a legtöbb internetbank felületen, itt is küldhető üzenetet a banknak és fogadni is lehet tőlük, ezen kívül az aktuális banki és árfolyam információkat is lekérheti Detti a netbankján keresztül. Itt is letisztult a design, és Detti szerint ez is könnyen megtalálható a menüben.

A netbank lehetőséget ad még a banknak adott megbízások követésére, valamint készíthetünk átutalási sablonokat is, így rendszeres pénzküldés esetén a kedvezményezett adatait csak egyszer kell megadni, így később már két kattintással átutalhatjuk a kívánt összeget. 

Detti gyakorta nézi aktuális számlaegyenlegét, amúgy, ha esetleg több számlát vezetnénk az Ersténél, akkor itt mindet lehet látni összesítve. Ami még tetszik Dettinek, bár nem próbálta eddig, hogy sárga csekket is be lehet fizetni, csak a címzettet, a csekk összegét valamint az azonosító számát kell megadni. Ezzel vagy fél óra sorban állást tudna a csajszi megspórolni, mi már csak tudjuk! :)

Szóval kényelmesnek látszik az Erste Netbankja, úgy tűnik tényleg pillanatok alatt megoldható benne bármilyen banki feladat, és hát az sem baj, ha a design rendben van. Megkérdeztük ’hivatalosan’ is és üröm az örömben, hogy szerződéskötéskor külön kell kérnünk a Netbankot, bár ezt a két perc pluszmunkát igazán megéri, de javítsatok ki minket kommentben, ha esetleg tévednénk. :) Lassan nekiállunk a következő online bank tesztjének, igyekszünk minél előbb jelentkezni az eredményekkel, addig is pörgessétek fel a kommenteket és segítsetek egymásnak! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr532842161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása