Régebbi posztunkban már adtunk tippeket a különböző források, segédeszközök használatával kapcsolatban, de most összeszedjük nektek egybe, hogy hogyan is lehet a leghatékonyabban élni ezekkel a lehetőségekkel!

diák7.jpg
Forrás: www.eduline.hu

A tanuláshoz is használd a gyűjteményeket (atlaszokat, könyveket, függvénytáblázatokat)! Minél többet forgatod őket, annál több információt tudsz belőlük kifacsarni, ráadásul annál gyorsabban is tudod használni őket élesben!

Esszéírásnál használd ki a forrásban említetteket! Említsd meg, hogy mit használtál fel a forrásból, tehát az „amint azt az 1. forrás is írja” kifejezések használatától ne ijedj meg! A lényeg, hogy jó helyen használd a forrásokat és mellette tudd csillogtatni a tudásodat is!

Ne idézz szó szerint – az olyan, mintha nem tudnád kitölteni az oldalt a saját gondolataiddal, szavaiddal, inkább csak hivatkozz rá!

Mateknál mindig írd le a képletet, amit használsz, behelyettesítés nélkül is! Lehet, hogy ezért is kapsz külön pontot!  :)

Nézd át a javítókulcsokat – mire adnak pontot az írásbeli érettségiknél. Fontos, hogy tudd, hogy kell-e képletet felírnod, egy miért-es válaszra milyen stílusú indoklást fogadnak el, stb. Sok pontot szerezhetsz azzal, hogy ismered a rendszert!

Ezen a linken találhatsz feladatokat és javítókulcsokat! Gyakorlás a tudás anyja ;)

Kitartás!

Puszi

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr905252381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása