Most, hogy elkezdődtek az írásbeli érettségik, egy nagyon fontos dolgot kell az izgulós vizsgázóknak leküzdenie: a lámpalázat, hiszen az sok mindent elronthat (persze amikor egy izgulós diák ezt meghallja, akkor csak még jobban bestresszel :D).

Mivel én is izgulós vagyok, megpróbáltam összeszedni azokat a tippeket, amik nálam vagy ismerőseimnél működtek! Remélem, segítenek :)

diák6.jpg
Forrás: http://www.karrierkod.hu

A magabiztosság nagyon fontos (mert ez segíti kordában tartani a stresszhormonokat) és ezért megoldás is lehet a problémára. Különböző gyakorlatok vannak a magabiztosság növelésére (buzdító beszéd otthon szüleidtől, testvérektől, barátoktól, hogy minden rendben lesz, az eddig megszerzett tudás nem vész el, nincs mitől félni).

Légy felkészült, így kisebb az esélye, hogy belesülsz egy mondatba, előadásba! Ne magolj, mert ha hirtelen leblokkolsz, akkor meg fogsz akadni, ha nem jut eszedbe a következő szó! Értsd meg a témát, találd meg az érdekes részeit, és azokra összpontosíts! Így ha megakadsz, akkor is tudsz valami érdekességgel szolgálni a hallgatóságnak!

A relaxálás egy nagyon jó módszer a feszültség legyőzésére – ezt meg kell tanulnod alkalmazni. Gyakorlatokat akár a neten is találsz, de ha ezt szeretnéd összekötni a mozgással is, akkor a jóga a legmegfelelőbb módszer a számodra!

Az egészséges táplálkozás és a testmozgás is jó hatással van a tanulásra! Az aktív pihenés sokkal többet ér, mintha leülsz a tv elé kikapcsolódni! Ép testben ép ész ;)

Érdemes elolvasni azt is, hogy mi megy ilyenkor végig a testedben – ha tudatosítod a probléma gyökerét, könnyebb lesz leküzdeni! Itt van egy cikk, amiben leírják az egész folyamatot, olvasgassátok, hátha segít! :)

Puszi :*

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr165252356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása