Sziasztok!

Egy hosszabb kihagyás után végre visszatérünk! Reméljük, sokan örültök ennek a ténynek :) . Ettől a naptól kezdve megosztjuk Veletek eddigi tapasztalatainkat és tippjeineket, hogy így segítsünk Titeket ebben a nehéz érettségis-egyetemi felvételis időszakban. Reméljük, hogy hasznos lesz számotokra a blogunk :)

No de vágjunk is bele! Nézzük át együtt, hogy mik azok a dátumok, amiket semmiképpen nem szabad elfelejtenetek! Írjátok fel őket a noteszetekbe, vagy a Google-naptáratokba, ezekről nem maradhattok le! Reméljük a március elsejei felvételire való jelentkezést könnyedén letudtátok! :)

bizi.jpg

Március 11. – Hitelesítés határideje

Amennyiben e-felvételiztetek, akkor hitelesítenetek kell a jelentkezést. Ezt úgy tehetitek meg, hogy kinyomtatjátok a hitelesítő adatlapot, és aláírva elkülditek az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190), vagy az egyik okmányirodában kapott kóddal jelentkeztek be az ügyfélkapun és a felvi.hu-n.

Május közepe - Regisztrációs csomag

Ekkor kapjátok meg a regisztrációs csomagot, amellyel ellenőrizhetitek, hogy minden adatotok, illetve szakválasztásotok egyezik az eredeti tervekkel.

Június 5. - Hiánypótlás

Június 5-ig kell elküldeni vagy feltölteni az időközben megszerzett dokumentumok másolatát (az utolsó féléves középiskolai bizonyítványodét, de lehet akár egy friss nyelvvizsga bizonyítvány másolata is).

Június 26-ig - Hiánypótlási felszólítás

Ha kaptok ilyet, ne ijedjetek meg, csak valamilyen adat hibásan lett megadva, vagy hiányzik egy papír, ezt még beküldheted, javíthatod a megadott időpontig!

Július 10. - Sorrendmódosítás, hiánypótlás

Eddig kell véglegesen elküldeni az eddig megszerzett bizonyítványokat, esetleges hiányzó adatokat, papírokat.  Ugyanez a határideje a sorrendmódosításnak is: még változtathattok a megjelölt szakok sorrendjén (nem vehettek fel új szakokat, csak a sorrenden változtathattok).

Ponthatárok kihirdetése, PontOttParti - július 24.

Egy adott napon derülnek ki a felvételi ponthatárok. Követhetitek neten a történéseket, de együtt is izgulhattok sorstársaitokkal élőben a POP-on. :) Ha esetleg valami nem úgy sikerülne, ahogy elképzeltétek (bár inkább ne legyen így!), akkor sincs még semmi veszve: 15 napon belül még tudtok fellebbezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr145120097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása