Szandi89 2011.05.07. 09:22

MKB netbank

Szevasz tavasz!

Na és persze halihó az összes kedves blog olvasónak is, hát nem csodás ez az idő? :-) Szerintünk ideje volt már, de valamelyik északi országban jelentkezhet bárki, aki nem ért velünk egyet (ha mer). :D A szép időre való tekintettel tettünk egy kisebb túrát a városban, én személy szerint most ennek a következményeit viselem a lábamon, ugyanis nagyon okosan magas sarkút viseltem kis körsétánk alatt… Tehát a mai nap első tanácsa a következő: lányok, kényelmes, lapos talpú cipőben másszátok meg a Gellért hegyet, higgyétek el, egyszer még megköszönitek ezt nekem. :-) Most, hogy ezt az életbölcsességet megosztottam veletek, ideje visszatérnünk a blogunk fő témájához, a diákszámlákhoz. Mivel fájós lábbal semmi kedvem bankfiókokat látogatni, ezért ennek virtuális megfelelőjét teszem, vagyis netbank szolgáltatásokat tesztelek, ebben a postban épp az MKB a soros.

A netbank elrendezése kellemes és átlátható, baloldalt van egy menü, amiben fő és alpontokra bontva elérhetünk minden funkciót. Ezek a funkciók egyébként lefedik a megszokott online lehetőségeinket, de erre még később kitérek. Belépés után egy kezdőképernyő fogad minket, amin találunk egy „kedvenc funkciók” fület, ahonnan pár kattintással elérhetjük az általunk legtöbbször használt funkciókat.

Mint azt már említettük, funkciók tekintetében az MKB internetes bankja hozza az elvártat, online kezelhetjük a számlánkat, megtekinthetjük a számlatörténetünket, figyelhetjük az egyenlegünkben történt változásokat. Indíthatunk átutalást akár egyszeri, akár állandó jelleggel, plusz sablonokat is létrehozhatunk ezek megkönnyítéséhez. Adhatunk a banknak csoportos, vagyis közüzemi beszedési megbízást, illetve leköthetünk betéteket és ezeket kezelhetjük is. Bank és hitelkártyáinkat is kezelhetjük, illetve befektetéseinket is figyelemmel kísérhetjük, bár kételkedem abban, hogy ez számunkra hasznos lenne jelen pillanatban.

Amit igen pozitívnak találtunk az az online időpontfoglalás lehetősége, ennek segítségével előre bejelentkezhetünk egy bankfiókba és nem kell sorban állnunk az ügyintézőknél. Kis szösszenetünk végére hagytunk egy kis nyalánkságot, ez pedig nem más, mint a „személyes pénzügyek” funkció. Itt követhetjük kis vagyonunk alakulását, a rendszer magától megjeleníti a számlánk ki és bemenő forgalmát, és amennyiben a készpénzes vásárlásainkat is hozzáadjuk, nagyon szépen követhetővé válik a költésünk, szóval spórolósok előnyben. :-)

Összefoglalva, tetszett az MKB netbankárja, funkciók tekintetében nyújt egy kis extrát és esztétikailag is rendben van, aki gondolja, próbálja ki a tesztverziót és írja le nekünk kommentben a saját véleményét, kíváncsian várjuk és ezzel egymást is segítenétek. :-) Nekem pedig azzal tudnátok a leginkább segíteni, ha írnátok pár trükköt feltört sarok minél gyorsabb kezelésére. Köszike, puszika :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr933137357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása