Szandi89 2011.02.27. 11:32

Netbankolás

Halihalihalihó!

Hát nem gyönyörű ez a tavaszias idő? :) Lehet a városban sétálgatni, lassan a parkok is kizöldülnek, minden új életre kel és mi is újra itt vagyunk. Korcsolyázás és bulizás helyett sajnos már előadásokkal és szemináriumokkal töltjük az időnket, közben pedig epekedünk a hétvégék után. Persze hétvégén nincs bankolás, sorban állni meg különben sem szeretünk, szóval piciny tekintetünk (és blogunk) az online banking megoldások felé fordult. Ez már minden banknál alap és díjmentes szolgáltatás, diákszámlák esetében mindenhol. Számtalan előnye miatt rengetegen használják is, főleg a fiatalok körében. Több ismerősünk mondta, hogy bizony az ő bankjuké kicsit átláthatatlan, szóval fogtuk magunkat és fejest ugrottunk a különféle netbank alkalmazásokba. A nagyobb bankok weboldalán találunk kipróbálható tesztverziókat, aki kedvet érez magában, az nyugodtan játszogathat velük egy délután.

Mi egy amerikai franchise kávézóban eltöltött röpke két óra alatt a következő netbankok demóit néztük meg vagy próbáltuk ki: OTP, CIB, Erste, MKB, K&H, Raiffeisen, Unicredit, FHB, Budapest Bank. Mivel órán kéne lennünk, ezért csak nagyjából néztük át a dolgokat, a jövőben minden bankról fogunk külön bejegyzést írni, de addig is itt egy kis összefoglaló, nehogy a sötétben kelljen tapogatózni a kedves olvasóbázisnak :) (rajongótábornak?)

Az alapvető banki szolgáltatások mindenkinél megegyeznek, lehet utalásokat indítani, betéteket lekötni és kezelni, úgy a számlát és pénzmozgásokat általánosan figyelni és 90 napig visszakövetni, különböző igazolásokat és kérvényeket nyomtatni, valamint a bankkártyánkat kezelni. Ezen kívül még intézhetünk úgynevezett „csoportos beszedési megbízást” (ezzel lehet automatikusan fizetni a közüzemi számlákat), beállíthatunk átutalási sémákat és rendszeres átutalási megbízásokat, valamint sárga csekket is „feladhatunk”. Akinek kártyás mobilja van, az feltöltheti az egyenlegét az online felületen keresztül.

Első ránézésre nincs túl sok különbség az online banki felületek között, nincs szükségünk közgazdász diplomára egy átutalás elindításához, bár igaz, ami igaz, a banki szakzsargon ismerete megkönnyíti az életünk. Aki tudja mit csinál, az pillanatokon belül el tud jutni a megfelelő oldalakra, bár elsőre elég könnyű elveszni az almenük tengerében, de hívjuk ezt inkább a lehetőségek tárházának. :) Esztétikai szempontból elég nagy a szórás, de az, hogy az egyszerűség vagy a design mennyire megy a használhatóság rovására jelenleg még a jövő zenéje, de ezt is elmondjuk nektek, amint időnk engedi :) Addig is jók és szorgosak legyetek! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr922842093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása