Szandi89 2011.02.01. 23:52

AXA diákszámla

Halihó!

Egy kisebb pihenő után ismét elővettük kedvenc témánkat, a diákszámlát.

Találtunk egy bankot, amely az első összehasonlítási körből kimaradt. Az AXA bankról szeretnénk beszélni, ami a magyar piacon nem annyira ismert (néhány tv reklámtól eltekintve). A weboldaluk elég kevés információt tartalmaz, de sikerült szereznünk egy kondíciós listát, így azért okosabbak lettünk az anyagiak terén. 

Az AXA diákoknak szóló számláját 18 éven felüliek netbank szolgáltatással és Visa Electron bankkártyával 2.000 forintért nyithatják meg, más bankoknál (pl.: Budapest Bank vagy az Erste) ez ingyenes, sőt a bankkártya éves díjától is el szoktak tekinteni az ügyfelek kegyeiért cserébe.  Itt viszont ingyenes a diákszámla vezetés (ez szintén bevett szokás), valamint a bankon belüli átutalások is, ezt elég nagy előnynek tartjuk azok számára, akik tényleg használni szeretnék a diákszámlájukat és nem csak az egyetemi kötelezettségek miatt van rá szükségük. Az ATM használati díjak az üzemeltetőtől függően 60 és 360 forint között alakulnak, de a bankkártyás vásárlásért a bank nem számít fel díjat.

Összegezve én személy szerint azt gondolom, hogy ez egy közepesen jó diákszámla csomag azoknak, akik tényleg használnák a banki szolgáltatásokat, bár a 2.000 Ft a diákszámlanyitásért egy kicsit barátságtalan... :-(

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr942684712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szori 2011.04.14. 17:49:03

A bejegyzés írásának a napjától 50 Ft az ATM használat a Volksbank automatáin keresztül. És egy valami kimaradt, ami hatalmas előnye: 3 illetve 5 % napi elszámolású, lekötés nélküli kamat tartozik hozzá. És a "felnőtt" számlája is ingyenes, egyedül számlanyitási díja van (én utóbbit használom, diákként), valamint ATM használati díj. Sokkal olcsóbb mint a CIBEZZ számla, ahol sok rejtett költség van.
Arról nem is beszélve, hogy az internetbank náluk a legjobb.
süti beállítások módosítása