Sziasztok,

Krisztivel úgy döntöttünk, hogy a Raifeissen Bankról írt kis szubjektív elemzésünknek kivételesen címet adunk:

"A romantikus zene, avagy keringő a biztonsági őrrel…"

 

A cím nyilván beszédes, hisz a címben szereplő elemek valamilyen módon megjelentek a bankban. Mind a romantikus zene, mind a biztonsági őr, s a keringőnek csak éppen nevezhető interakció a biztonsági őrrel… 

Ezek után teljes joggal kérdőjelezhetnénk meg, hogy bankban jártunk, de az a vicces, hogy de…bankban jártunk.

Mikor beléptünk a biztonsági őr szinte letámadt minket s gyanakodva kérdezte, hogy mit akarunk. Mi erre késséggel válaszoltunk…:

„- Jó diákszámlát!”

Ennek ellenére a mostani alkalommal sem mondhatjuk azt, hogy végre megtaláltuk az Igazi diákszámlát, hisz annak ellenére, hogy a Raiffeisen Bank fel tud mutatni némi pozitívumot, az bizonyos, hogy diákszámlájuk egyelőre nagy hiányosságokkal rendelkezik, amiből az következik, hogy a Menza nevű csomagjuk nem lehet versenyképes a jövőben, amennyiben nem változtatnak menzájuk színvonalán….

Különben a szegény diákok éhen halnak….

De miről is van szó?

Hasonlóan az OTP-s kihallgatásunkhoz itt elsősorban a kondíciókkal,  a lekötéssel,illetve  a diákhitellel kapcsolatos kérdéseket tettünk fel, amikre ugyanúgy, mint az OTP-ben, kibogozható válaszokat kaptunk, azzal a különbséggel, hogy itt derűsen magáztak minket…:)

Mindenesetre mindenekelőtt megemlítenénk a bank legimponálóbb szolgáltatását, miszerint a „Menza diákszámla révén lehetőség van a Neptun-rendszeren keresztül intézni  a felsőoktatási intézmény irányába történő átutalásokat, mellyel megkerülhető a sorba állás, s ráadásul az átutalt összeg szinte azonnal megjelenik az egyetem/főiskola számláján”.

Emellett felhívnánk figyelmeteket arra a tényre, hogy a Raiffeisen Menza azért emelkedik ki a diákszámlák sora közül, mert akár 72 éves korig igénybe vehető, amennyiben a hallgatói jogviszony megmarad. Következéskép a most egyetemet elkezdő nagypapa tud diákszámlát nyitni a Raiffeisennél, amennyiben bizonyítja, hogy a jogi karra jár

…és van ilyen….

Ugyanakkor, s talán ez a leginkább kijavítandó dolga a Raiffeisennek, Menza diákszámlájukra nem igényelhető államilag támogatott diákhitel. (Természetesen hitel felvehető rá, de csak akkor ha valamilyen szerződéses formában bizonyítjuk, hogy havonta ennyi meg ennyi pénzt kapunk. DE természetesen ezek a hitelek messze nem olyan kedvezőek ,mint – a sokak által kritizált- diákhitel)

Továbbá a diákpénz lekötésének sem biztosítanak kifejezetten diákos feltételeket, hisz mind a  2 hónapos, mind az 1 éves lekötéshez a minimum összeg, pontosan 100 000 Ft.

Viszont ha lenne valakinek ennyi pénze, akkor az örülhet hisz 2 hónapos lekötés után a 100 000 forintjából elviekben 104 500 Ft lesz (mínusz a kamatadó)

Továbbá nem lehet sem társkártyát, sem dombornyomott kártyát igényelni,  amely miatt nem éppen 100% , hogy külföldön lehet minden helyen vásárolni. (Hisz valamilyen – szerintünk - irracionális ok miatt sok helyen csak hitelkártyát fogadnak el.)

Az utolsó kérdésünk az volt, hogy minthogy a Raiffeisen Bank Európában majdnem hogy mindenhol képviselteti magát nem-e biztosítnak olcsóbb készpénzhez jutást külföldi, de saját ATM-ekből. A nemleges válasz kiábrándító volt, hisz az azt jelenti, hogy Bécsben hiába van ott az osztrák Raiffeisen, Mi nem leszünk pénzügyileg otthon…

Mint az előző banktól itt is kértük a kondíciós lista kinyomtatását. Ezt megvizsgálva kiderülhet, hogy 2010. augusztus 12-től érvényes árak továbbra sem tartoznak az alacsony árú szolgáltatásokhoz:

Pl.: az idegen ATM-ből felvett pénzért 250 Ft-ot kell fizetni…de a további infókért keressétek az előző bejegyzéseket

Összegezve azt mondhatnánk, hogy a Raiffeisenbe, leginkább akkor mennénk be amikor épp kedvünk van egy kényelmes és trendi sárga fotelben várakozni,  s mindeközben valamilyen rádió által sugárzott zenét hallgatni…

A Raiffesennel csak BULIZNÁNK :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr762436108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helgush 2011.01.14. 15:47:05

Hali!
A napokban felfedeztem ezt a blogot magamnak, gyorsan végig is olvastam a bejegyzéseket, nagyon hasznosnak érzem, kár, hogy rég nem frissítettétek... :(

UTE Laci 2011.01.14. 16:46:57

@Helgush: Egyetértek! Frissíteni kéne a blogot, mert tényleg nagyon informatív és hasznos!

Patrick_V 2011.02.11. 13:41:11

Nagyon jó lenne... főleg, hogy épp most keresek új bankot magamnak, mert khm... a régi bankom szolgáltatásaival nem voltam teljesen megelégedve, hogy finoman fogalmazzak. :D Amúgy abban nem tudtok segíteni, hogy ez a netes bankolás hol a legegyszerűbb és légköltségkímélőbb? Előre is kösz!

erikviking 2011.07.19. 12:24:58

Sziasztok :)
Előre is elnézést kérek, hogy kijavítalak titeket, de ezt nem azért teszem, hogy kötekedjek, csak hogy pontosabban lássák a dolgot.
Írtátok, hogy 100 000Ft 2 hónapos lekötésre 4 500Ft kamatot kaptok - kamatadó.
Sajnos ez nem így van, mert a kamat mindig éves kamat, ez esetben 4,5% tehát a 2 hónapra járó kamat összege 750Ft, ami eléggé kiábrándító :)

Amúgy gratulálok a blog-hoz tényleg nagyon informatív.

Üdv.
süti beállítások módosítása