Szandi89 2011.01.21. 15:39

Bankkártyák

Üdvözlet áradat mindenkinek!

Na mizujs diákok, diákszámlások? :-) Nálunk már elkezdődött a tavaszi szemeszter, hatalmas Neptunos küzdelmek árán be is tudtunk kerülni ugyanazokra a gyakorlatokra Krisztivel! Persze első a tanulás, mint nálatok. ;-) Ugye? Ugye. Akinek még lesz iskolai szünete, sí tábora, vagy bármi ilyesmije, annak egyrészt nagyon jó szórakozást hozzá, másrészt irigykedünk, harmadrészt pedig adunk nektek pár bankkártya-forgatási tippet, fogadjátok őket legalább akkora szeretettel, mint amekkorával mi írjuk.

A bankkártyátokat a közhiedelemmel ellentétben nem csak a tolvajoktól és a csalóktól kell féltenetek. Nem árt, ha odafigyeltek arra, hogy ne hagyjátok a tűző napon (bár ez most nem fenyeget). Ne ejtsétek vízbe, hóba (na, ez már sokkal aktuálisabb), vigyázzatok, hogy ne legyen koszos, ne sérüljön. Ha a mechanikai dolgoktól biztonságban van a kártya, akkor már csak az emberektől kell egy kicsit féltenünk, bár nem akarok senkiben paranoiát kelteni! Nyilván mondani sem kell, hogy a PIN kódot és a kártyát sosem tároljuk egy helyen és semmi esetre sem írjuk fel a kódunkat a kártyára. Arra sem árt figyelni, hogy hol és milyen terminálon húzzák le a kártyánkat, és fontos, hogy ezt csak egyszer tegyék. ATM használatnál sem árt körülnézni, hogy kik mászkálnak körülöttünk, csak biztos, ami biztos alapon. Ha esetleg valami furcsa kütyü van a gépen, vagy szerintetek valami nem oké vele, akkor inkább hagyjátok, és keressetek egy másik automatát.

Mára ennyi fért bele kedveseim, mert én bizony már németleckét is kaptam, Kriszti meg persze relaxál két nyelvvizsgájával, amit elvárnak majd a diplománk mellé. Szóval, jaj szegény fejemnek, legyetek velem lélekben!:-) Sőt aki gondolja, velünk lehetne kommentben is itt alul, na pussz :-)

Utóirat jelleggel, aki utazott a szünetében, az meséljen, hadd rágjon minket a sárga irigység  ;-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr322684412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása