K&SZ ismét a K&H-ról!

 
Van-e abszurdabb annál amikor, egy épp az egyetemre beiratkozó gyerek, az instruktorokkal illetve az adminisztrátorokkal ordítozik, mondván, hogy neki nincs meg az adóazonosító jelzője?
 
Véleményünk szerint nincs…de várjuk a reális világ legabszurdabb jeleneteit, szóval tessék csak kommentezgetni…
 
Ám minthogy a blognak az a címe, hogy Hajsza a legkedvezőbb diákszámla után, itt az ideje, hogy elkezdődjön a következő felvonás, melynek keretében a K&H diákszámlájának a mélyebb bemutatására törekszünk.
 
A K&H végre egy komplex diákszámlát kínál, aminek vannak piros pontos aspektusai és emellett sajnos egyenesen kiábrándító részei is.
 
A mostani alkalommal nem írnánk sem a banki alkalmazottak készségességéről, sem a belső tér építészeti bravúrjairól, hisz ez a banklátogatás nem rejtegetett meglepetéseket…
Így vagy úgy a banki alkalmazott, kivel sikerült beszélnünk, amennyire lehetett minden a Trambulinról tudott információt kiszivárogtatott, mellyel most felfegyverkezve, megosztjuk a dolgokat.
 
Mint említettük a K&H egy komplex csomagot dolgozott ki. Ennek oka az,, hogy a számlacsomagon belül több opció van. Így van egy olyan Trambulin csomag is, ami kifejezetten 18-25 éves korosztálynak szól, de olyan is, ami kifejezetten diákhiteles számla, ami 18-tól 40 éves korig vehető igénybe. Mind a két számlafajta természetesen ugyanolyan alapszolgáltatásokkal rendelkezik. ( telebank, ebank stb.) Az egyetlen egy költség különbség, - ha jól értettük- a számlavezetési költségben van, hisz míg a sima trambulinnak 0 Ft a havi költsége, addig a diákhiteles számlának 50 Ft.
 
Minthogy a bankok között nincs, vagy épp akkora a versenyhelyzet, hogy nincs különbség a a diákszámlák szolgáltatásait nézve, a fő eltérés az ATM-ek használati díjában illetve az internet banking  átutalások költségeiben keresendőek.
 
Ezért az erre vonatkozó, egyébként kiábrándító adatokat, táblázatos formában közölnénk:
saját ATM használati díja:                         0,15%+ 208 Ft
idegen, de belföldi ATM-ből kivett pénz ára: 0,15%+ 468 Ft
külföldi ATM:                                         1%+1500 Ft
saját bankba való internetes átutalás ára: 0,1% min. 20 Ft, max. 2000Ft
idegen bankba való internetes átutalás ára: 0,1% min 50 Ft, max. 2500 Ft
 
A számok magukért beszélnek. Összevetve más bankok „árával” ezek a számok kifejezetten magasnak számítanak.
 
Minthogy a számlához nem lehet dombornyomott kártyát igényelni, a kártyához kapott biztosítás a röhej kategóriájába tartozik.
 
Ám a lehangoló adatok mellett van egy olyan plusz szolgáltatás, ami az eddig meglátogatott bankokban nem volt, vagy  épp  nekünk nem említették meg.
 
Ez a plusz, igen kedvezőnek tűnő szolgáltatás a K&H MEGTAKARÍTÁSI számla, amibe min. 20 000 Ft-ot kell betenni, a s az onnantól kezdve, mint egy fajta betét fog funkcionálni, tehát kamatozni kezd, ami 20 000 Ft esetében évi 3%. De ami a legjobb, hogy a kamatot havonta írják jóvá, aminek egyenes következménye, hogy az elviekben lekötött betétként viselkedő számlához hozzá lehet nyúlni,s adott esetben havonta 2-szer is. A kamatokat ismerve az elmondható, hogy a jelenlegi –kamatok majdnem, hogy felveszik a versenyt a lekötött betéti kamattal…
 
(„ A K&H trambulin ifjúsági program keretében a Bank megtakarítási betétszámlát is kínál a K&H trambulin bankszámla mellett a gyermekek és a fiatalok részére. 
A K&H trambulin megtakarítási betétszámla kamata lényegesen magasabb a K&H trambulin bankszámla kamatánál, sőt a lekötött betéti kamatokkal is felveszi a versenyt, és nincs lekötési ideje. A számla betéti összege bármikor növelhető, sőt havonta 2 alkalommal alapkamatveszteség nélkül csökkenthető is pénzfelvétellel vagy átvezetéssel.”)
 
Végezetül elmondható, hogy a most tárgyalt bank által nyújtott szolgáltatások messze nem olyan jó árszínvonalon vannak, mint más már megvizsgált bankoké (lásd példának Unicredit diákszámláját, vagy az Erste Szemesztert)
 
Így vagy úgy a megtakarítási számla ezeket az egyébként súlyos szépséghibákat kompenzálja, de sajnos nem maradéktalanul….

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr332436082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása