Ismételten küldjük, most már szinte baráti üdvözletünket minden kedves blog olvasónak! :)

 
Az elmúlt napokban folytattuk gerilla akciónkat, így újabb bankokba tértünk be, újabb számokat húztunk, s újabb banki ügyintézők válaszait halhattuk…
Ennek eredményeként plusz információval gazdagodtunk, így itt az ideje, hogy azt megosszuk, és közkinccsé tegyük.
 
A mostani blogbejegyzés fókuszpontjában az MKB áll, amelyről legutoljára azt írtuk, hogy egy középkategóriás diákszámlával rendelkezik mind árát és mind szolgáltatásának minőségét nézve. Igaz ezeket továbbra is fenntartjuk, de azt az ítéletet miszerint az MKB nem igen törődik diákszámlájának megfelelő megismertetésével, visszavonjuk. Sőt azt kell mondani, hogy az MKB-ban eltöltött idő - a több mint fél órás várakozást nem számítva- intellektuális élvezet határát súrolta, hisz kérdéseinkre világos és egyértelmű válaszokat kaptunk.
 
Tehát mit tud az MKB?
 
Először is az igénybe vétel legalapvetőbb feltétele (hasonlóan a többi bankhoz): az igénybevevő 14 és 24 év közti kell, hogy legyen, s valamely Magyarországon működő középiskola vagy egyetem nappali tagozatos hallgatójának kell lennie.
 
Ők csak kötelezendően  igényelendő szolgáltatásnak hívják (ezt más bankoknál csak alapszolgáltatásnak nevezik), és ingyen jutunk hozzájuk: a forint alapú bankszámla, plusz egy ahhoz kapcsolódó bankkártya (nem dombornyomott), Netbankár Info vagy Netbankár SMS Aktív szolgáltatás és Telebankár szolgáltatás.
 
Havi 2 alkalommal díjmentes a készpénzhez jutás (természetesen akármilyen belföldi ATM-ből)...
 
Ami viszont elszomorítja azokat, akik az interneten akarnak vásárolni: dombornyomott kártya igénylésére ennél a diákszámlánál nincs lehetőség.
 
A csomagdíj természetesen itt is díjmentes, de a számlacsomaghoz kérhető maximum 1 db Megtakarítási Számláért és/vagy 1 db deviza alapú bankszámláért havi 50 Ft-os számlavezetési díjat kell fizetni…, ha pedig le akarjuk kötni a pénzünket, akkor a betétlekötés minimuma 5.000 Ft. 
 
Pozitívum, hogy társkártyát is igényelhetünk, viszont ennek a költsége 1.800 Ft.
 
 
Az alapinformációk stréber diáklányos ledarálása után a kérdés csak az, hogy mi mit tapasztaltunk az MKB Bankban. Szívesen járnánk-e oda? Kell-e nekünk ez a Student diákszámla szolgáltatási csomag?
 
A válasz röviden, annyi, hogy nem nagyon, hisz az előző blogbejegyzésben már megírt kondíciós listát ismerve, ha nem is kifejezetten, de viszonylag drága a szolgáltatás. 
 
Továbbá a bevezetőben említett várakozás is felettébb hosszadalmas volt. Az ott várakozó nyugdíjas sorstársainkat megkérdezve az 50 perces várakozás teljesen átlagos.
 
Összegzésül elmondható, hogy impresszióink igen ambivalensek, hisz kaphattunk világos válaszokat, de az azt megelőző út a maga 50 perces várakozásával túl rögös…
 
Így aztán mindezeket figyelembe véve nem tudjuk jó szívvel ajánlani nektek az MKB Student nevű diákszámláját…

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr192330392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása