Az első és legfontosabb dolog, amit megtehetsz, hogy letöltöd az egyetemed/fősulid pontos szemeszter beosztását (általában már az egész évét megtalálod ilyenkor a hivatalos honlapon)– időpontokkal és határidőkkel együtt.

Ezek után előveszed a saját noteszed (telefonod, Google-naptárod), és beleírogatod a számodra fontos dátumokat, mint például szorgalmi időszak, vizsgaidőszak, szünetek, leadási határidők (támogatásoknál, ösztöndíjaknál fontos). (Fontos, hogy legyen valami határidőnaplód, hiszen így minden fontos dolgot fel tudsz jegyezni magadnak :) )

blog1.png

Talán nem ez a helyes hozzáállás ;) Forrás: www.uncommongoods.com

Ezután máris jobban átlátod a féléves teendőid, és így tudsz alkalmazkodni hozzájuk. Fontos, hogy ha tudod, hogy van egy-két nehezebb tárgyad, akkor azokra hagynod kell időt tanulni is, így nem árt beírni a naptáradba két-három héttel a vizsgaidőszak kezdete előtt (hogyha eddig nem is kezdted el a gyakorlást), hogy most már tényleg nem ártana elkezdeni készülni! :)

Az órarended mellett ki tudod számolni, hogy van-e esetleg időd valamilyen gyakornoki-, vagy bármilyen diákmunkai pozíció betöltésére. Általában a munkavállalók (ha fix a munka) olyan 20-25-30 órát kérnek egy héten még a diákoktól is. Amennyiben órarended nem engedi, még mindig rengeteg a lehetőség akár alkalmi diákmunkára is (adminisztratív jellegű, vagy hostess munkák). Itt is érvényes a jelszó: aki keres, az talál :)

Persze a kötelességek mellett van még egy nagyon fontos pont: a pihenés és a szórakozás! :) Ezt tuti nem kell naptárba írni, erre mindig van idő!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr355533161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása