Túl vagyunk a regisztrációs héten, megvolt a nagy Tanulmányi osztályra járás, az órarend megalkotása, megjegyzése, az új suli, a sok épület, a sok különböző terem térképre rajzolása ;), minden, ami jelenlegi életed nehezíteni akarja. :)

Most következzenek tippjeink a suli kezdetére:

  1. Amit tanácsolni tudunk az első kemény hetekre: ha van kérdésed, ne félj azt felsőbb évesektől, vagy tanulmányi előadóktól (TO-s néniktől) megkérdezni! Tudod, néma gyereknek…
  2. Olvasd el azt a szabályzatot előre, ami a vizsgázást, és az összes, az adott iskola által felállított követelményt tartalmazza, valamint a Te jogaidat is! A tárgyaknál külön nézd meg, hogy mik a követelmények, nehogy kicsússz a hiányzások, leadási határidők miatt, és a végén ne teljesítsd a tárgyat!
  3. Intézd el a pénzügyeket, nyiss diákszámlát, és kösd össze a Neptunal/ETR-rel, hogyha bármilyen díjat be kell fizetned, akkor legyen a gyűjtőszámládon pénz. :)
  4. Fontos, hogy megnézd a mintatervet is, mit követel az iskola pontosan ahhoz, hogy diplomát kapj (pl. Corvinuson el kell érni bizonyos tárgyakból egy átlagot, ha valamelyik tárgy nincs meg, és a követelményben szerepel, akkor nem is diplomázhatsz – ez iskolánként, szakonként változhat). Mindenképp érdemes előre tervezni, mert ez az alapképzéses 3-4 év bizony gyorsan elrepül! (Mi már csak tudjuk! :))


egyetem_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr375520563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása