Az egyetem/főiskola rengeteg lehetőséget nyújt arra, hogy az évek során maximálisan tanulmányaidra koncentrálj: a különböző ösztöndíjak és támogatások segítenek ebben. Krisztivel összeszedtük, hogy hol tudod ezeket figyelni, és mikre figyelj oda az ösztöndíjak pályázása során.

  1. 1.       Keresd meg egyetemeden/fősulidon azt a szervezetet, ami az ösztöndíjakkal foglalkozik

A legtöbb intézményben ez maga a Hallgatói Önkormányzat, vagy egy erre alakult bizottság, de van olyan is, ahol a tanulmányi osztályon intézik ezeket. Az interneten egy kis kutakodás után, ha rájuk találsz, figyelmesen olvasd el az általuk kínált lehetőségeket, mi az, amire pályázhatsz, mi alapján adnak tanulmányi ösztöndíjat (itt el kell érni egy átlagot, hogy ösztöndíjat kaphass – fontos, hogy hogyan kell kiszámolni ezt az átlagot, stb.)

  1. 2.       Figyelj a határidőkre

Általában az elhalasztott határidő jogvesztő – ha valamit nem időben adsz le, nem kötelesek elbírálni a pályázatot.

Sok tanulmányi ösztöndíjjal, de szociális támogatással, vagy éppen egyéb cégek által szponzorált ösztöndíjjal is találkozhatsz – légy résen, pályázd meg az esélyesebbeket!

  1. 3.       Pályázat leadása

Figyelmesen olvasd el a pályázati kiírást, mivel a hiányos pályázat elvileg (ugyanúgy, mint a határidő mulasztása), jogvesztő lehet. Figyelj oda, ne múljon ilyen apróságokon a sikered :)

  1. 4.       Ne félj kérdezni!

Kérdésed van? Ne félj bemenni és részletes információt kérni a pályázatokról, egyéb lehetőségekről! Ha már pontosan tudod, hogy mit várnak el egy pályázat során, akkor nagyobb eséllyel indulsz az elbíráláson is :)

Hajrá, jó pályázást :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr805477494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása