Amennyiben felvételt nyertél az általad kívánt intézménybe, GRATULÁLUNK! :) Innentől kezdve Téged egy gondtalan, élményekkel teli nyár vár, gólyatáborral, ezernyi új ismerőssel.

Azonban abban az esetben sem szabad elkeseredned, ha nem nyertél felvételt egyik általad választott iskolába se, mert rengeteg lehetőséged van kijavítani a csorbát!

Hogy tisztában legyél az összes felsőoktatási intézmény ponthatárával, kattints a linkre: http://www.felvi.hu/bin/content/vonal13a/index.html

 

Lehetőségek:

  • Fellebbezés:

Beadhatsz a Felvi irodájánál pontszám felülvizsgálati kérelmet, de a legjobb, ha ellátogatsz panaszoddal (jogos, megalapozott panaszoddal) az irodájukba, és ott pontosan tájékoztatnak arról, hogy mit kell tenned, hogy megoldódjon a problémád.

Ha bármi kérdésed van, ügyfélszolgálatukon is elérheted őket.

  • Pótfelvételi:

Már javában tart a pótfelvételi időszaka is, mely lehetőséget ad arra, hogy ha nem vettek fel sehova, akkor még jelentkezhetsz. Nagy része a pótfelvételinél indított szakoknak költségtérítéses, így mindenképp érdemes átgondolni, hogy mi az, amit szívesen tanulnál. 

Mik a teendők?

Nézd meg, hogy megvan-e a megfelelő pontszámod a jelentkezéshez. Ellenőrizd a pótfelvételiben meghirdetett szak ponthatárát (nagyrészt fizetős), körülbelül hasonló ponthatárra számíthatsz a pótfelvételin is (inkább magasabbra, alacsonyabbra nincs esély). Ennél az eljárásnál ugyanúgy mindent csatolni kell, ahogy a rendes felvételihez, mivel ez jogilag egy teljesen új eljárás.

Nincs pótlási lehetőség sem, tehát mielőtt elintézed az e-felvételit (csak online lehet jelentkezni!!!), ellenőrizd le, hogy minden szükséges dokumentumot csatoltál-e.


Pótfelvételit kizárólag az tehet, akit nem vettek fel sehova az általános eljárásban, vagy egyáltalán nem is jelentkezett. Aki beadta a lapot, de nem vették fel, az természetesen bármilyen szakra pályázhat, függetlenül attól, hogy egyébként mit jelölt meg korábban.

Fontos, hogy átgondoljátok otthon családdal, hogy a költségtérítéses szak belefér-e az otthoni költségvetésetekbe, illetve, ha nem, akkor milyen egyéb lehetőséged van a továbbtanulásra (pl. Diákhitel 2, mely csak képzésre fordítható előnyös hitelt nyújt a tanulni vágyóknak).

Határidő: 2013. augusztus 12.

A pótfelvételiről hivatalosan és bővebben az alábbi linken írnak, olvassátok el ezt is, hogy ne ejtsetek hibát a jelentkezésnél!

http://www.felvi.hu/pub_bin/dload/Felveteli_2013P/2013P_potfelveteli_20120726.pdf

Hajrá, szurkolunk Nektek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr995453391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása