Sziasztok!

Most, hogy a leggyakrabban választott képzések kevesebb állami támogatású hellyel indulnak, igencsak fontossá vált egy olyan második opció a képzés finanszírozására, mint a Diákhitel 2. (Nálunk még ez nem így volt, úgyhogy jól utánajártam, hogy hogy is mennek a dolgok mostanában.)

A hitel felvételéhez nem kell fedezet, kezes – bárki felveheti, aki felsőoktatási intézményben tanul költségtérítéses képzésen. A Diákhitel 2 nem szabad felhasználású hitel, mint elődje, a Diákhitel 1 – ennek az összege csak képzési költségre fordítható.

Hogy nehogy bajba kerülj a nagyobb összeg láttán (nehogy elszaladj vásárolni :P), ezért a Diákhitel2 közvetlenül a felsőoktatási intézményeknek kerül átutalásra, így a hallgatók direkt módon nem kerülnek kapcsolatba a kölcsönnel. Az állami részösztöndíjas és önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók számára elérhető hitelnek nincs felső határa. Az igénylő maximálisan akkora összeget vehet fel, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége – tehát amekkora a tandíja.

diákhitel.jpg

Fontos tudni , hogy a hallgatói jogviszony megszűnése után, de legkésőbb 35 éves korig el kell kezdeni a törlesztést, és korlátlan lehetőség van az előtörlesztésre is – ha egyszer esetleg nagyobb összeghez jutsz, vagy elkezdesz dolgozni, akkor van lehetőséged erre is.

Az igénylésről: a szükséges adatlapokat a Diákhitel honlapjának online hitel ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten keresztül lehet kitölteni, melyeket a nagyobb postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban kell leadni.

Nyilvánvalóan csak végszükség esetén vegyünk fel hitelt, hiszen alapvetően nem jó dolog senkinek sem tartozni – de jó tudni, hogy van lehetőség arra, hogy tanulj akkor is, ha perpillanat nem engedheted meg magadnak a képzés összegét.

További információk:

http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/diakhitel-20/erdeklodom/miert-elonyos-a-diakhitel2

Puszi Nektek, aztán csak okosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr715319887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása