Szandi89 2013.04.29. 12:17

Tippek diákoktól

Megkérdeztük a már „éretteket”, elmesélik a tippjeiket!

Úgy gondoltuk, hogy nagy segítség lenne Nektek olyan diákoktól hallani igazán hasznos tippeket, akik már túl vannak az egyik legnagyobb megpróbáltatáson – az érettségin. Kipróbált apróságok, trükkök, vicces történetek - olvass tovább és mindent megtudhatsz ;)

diák5.jpg

Forrás: http://www.humorsarok.com

Kriszti (21, SOTE)

„Írásbelin tényleg használjátok ki az atlasz adta lehetőségeket! Nekem a töri érettségim azért is lett többek között ilyen jó (96%), mert előtte lévő héten átnéztem, hogy mit-hol találok meg az atlaszban – így az érettségin már egyszerű dolgom volt! :) Ugyanez vonatkozik az irodalomra és a matekra is – nézzétek át a szöveggyűjteményeket, - a függvénytáblázatot is!”

Niki (20, BCE)

„Nálunk szóbelin az egyik lány a várakozás közben elővette a tükrét és elkezdett vadul sminkelni… szerintem ezt SEMMIKÉPP ne tegyétek :D Amúgy is a szóbelire inkább próbálj meg finom sminkkelés ne platform cipőben megjelenni – hiszen itt nem a magasságod és az alapozód fog számítani! Persze igényes legyél (ünneplő, vagy ha van, akkor egyenruha), de ne úgy dobd be magad, mint egy esti buliba!”

Ádám (19, BGF)

„Vigyél magaddal rágcsálnivalót (csokit, szőlőcukrot) és innivalót az írásbelire! Ha valamit nem tudsz, haladj tovább, majd visszatérsz rá, ha marad időd a végén; mert ha ráfeszülsz egy feladatra, és nem engeded el, akkor a többit sem fogod tudni megcsinálni, mert kicsúszol az időből! Vigyél órát magaddal, hiszen a telefonodat nem nézheted érettségi közben, azokat kikapcsolva le kell adni előtte! Folyamatosan kövesd az időt, hogy mennyi időd van még hátra!”

Tamás (20, ELTE)

„Olvasd el az adott feladatot és az instrukciókat legalább kétszer, és értelmezd is azokat! Én ezen buktam 5 pontot a matek érettségi egyik feladatában, hogy nem a kérdésre válaszoltam! Tehát mindent olvass el figyelmesen! Figyelj nagyon az időbeosztásra is, arra válaszolj először, amire biztosan tudod a választ!”

Szerintem a legfontosabbakat már említették a többiek, én már csak annyit fűznék hozzá, hogy a tanulást ne vidd azért túlzásba! Aludd ki magad a vizsga előtt, ne tanulj egész éjszaka!Inkább kipihenten, koncentráltan menj vizsgázni, minthogy kávétól és energia italtól csak pillanatnyilag felpörögve!

Indulhat a tanulás :P, csak ügyesen :)

Puszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr335252343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása