Akik most kezdték el a nagy betűs ÉLETET, meglepődve szembesülhetnek azzal, hogy bizony mennyi pénzből is lehet megélni egy hónapban hallgatóként.

A heti legalább egy buli (és keveset mondtunk), a sok gyorséttermi kajálás, a random megiszunk egy pohárral mind-mind a pénztárcáink ellensége; nem is beszélve a rezsiről (ki gondolta volna, hogy a villany mindig ilyen sokba kerül?!).

Néhány tipp, hogy hogyan tudod lecsökkenteni a havi költségeidet – ezek kipróbált spórolások, becsszóra – működnek!

  • Habár mi is nagyon szeretünk buli előtt egy kellemes helyen iszogatni, de olcsóbban jössz ki, ha otthon iszogatsz – természetesen nem egyedül :) Áthívod a barátaidat, csináltok egy közös ital és rágcsálnivaló-bevásárlást, és máris több ezer forintot spóroltál!
  • Lakótársaiddal csináljatok olyan estéket, amikor együtt süttök-főztök a konyhában, ha többen esztek, olcsóbban jön ki a fejenkénti összeg; ráadásul egészségesebb is, mint bármilyen gyorskaja, plusz egy jó progi is!
  • Akármennyire is megkívánod a suli büféjének meleg szendvicsét, melynek illata valamilyen csodás módon mindig megtalál :) inkább csomagolj magadnak otthon tízórait vagy ebédet!
  • Ha vásárolni indulsz, előtte mindig készíts egy listát, hogy sok felesleges holmi ne kerüljön a kosaradba!
  • A fősuliba/egyetemre szükséges könyveket általában a felsőbb évesek eladják – mindig nézd a sulis fórumokat, így olcsóbban szerezheted be a szükséges vázlatokat, tankönyveket!
  • Kedves szüleid nyilván nem akarják, hogy a kicsi lányuk-fiúk éhen haljon a másik városban, ezért mikor hétvégén hazamész, nyilván felpakolnak majd lefagyasztott ételekkel, amiket bátran fogadj el, és vidd a kis cókmókoddal, mert így nem kevés pénzt tudsz megtakarítani!

Ha bármi egyéb tapasztalatotok, ötletetek van, írjátok meg kommentben, segítsünk egymásnak!

Aztán csak ügyesen: addig nyújtózzatok, ameddig a takarótok ér! :P

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr984782902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása