Sziasztok!

Pont a minap beszéltünk Krisztivel, hogy mi jövőre már tényleg diplomások leszünk?! Hihetetlen gyorsan halad az idő, ezért mostani gólyák figyelem!!, élvezzétek az suli 3-5 évét!

Krisztinek jócskán kijut a gólyatáboros élményekből, hiszen ő mint vezető van jelen évről évre. Most sem lesz ez másképp!:-) Majd ő fog írni a gt-s élményeiről a köv. bejegyzésben..

Addig is egy kicsit nézzünk utána, hogy az újonnan felvetteknek mire érdemes felkészülniük, ügyelniük!

Barátainkkal egy kis időutazást tettünk: mi volt anno számunkra az újdonság...

-          Albérletnél és kolesznál is felmerül az utalás fontossága, melyet el tudunk intézni havonta a bankba bejárkálva, de egyszerűbb (és olcsóbb :)) megoldás a neten keresztül intézni ezt. Lehetőség van az ún. állandó utalásra is, amellyel az általad kijelölt időpontban mindig utalhatsz valakinek pénzt (pl. minden hónap 10-én a főbérlődnek a lakbért).

-          Bármilyen egyetemre/fősulira nyertél is felvételt, mindenféle utalást, a bukott krediteket (reméljük nem lesz ilyen!:)) az egyetem rendszerén keresztül (neptun, ETR) tudod intézni, melyhez egyből csatolnak is számodra egy gyűjtőszámlát, erről tudod rendezni a kötelezettségeidet az egyetem felé. Ezt általában neten keresztül teheted meg úgy, hogy a saját számládról utalsz pénzt a sulis gyűjtőszámládra. A közleményben meg kell adni majd egy azonosítót, de erről minden iskola honlapján találhatsz bővebb tájékoztatást, azt semmiképp ne feledd elolvasni!

-          Ha díjmentes a bankszámla-csomagodnál, akkor érdemes sms szolgáltatást is kérni a telefonodra, mivel az egyetemi bulik hevében nagyon könnyedén elhagyhatod a cuccaidat (de ne történjen ilyen…), viszont ha mégis és nem is veszed észre időben, akkor legalább egy sms tájékoztat arról, hogy esetleg megpróbálják használni a kártyádat; és abban a pillanatban már le is tilthatod! (persze inkább ne történjen ilyen, de jobb félni, mint megijedni!:))

-          Hogy könnyedén letilthasd a bankkártyád baj esetén, érdemes magadnál hordani a bank ügyfélszolgálatának telefonszámát!

-          Természetesen NE tárold együtt a PIN-kódodat a kártyáddal, hiszen ezeknél az új chip-es kártyáknál már nem kérnek aláírást, csak a kódot!!!

-          Mivel önállóbb lettél, könnyedén ki tudsz csúszni a pénzedből… sajnos tapasztalatból mondjuk! :( Ezért érdemes figyelni a kiadásaidat, akár írd is fel őket, hogy tisztában legyél, pontosan mennyi felesleges dologra is költötted el a pénzed! :D

Ezek csak a számlával és bankkártyával kapcsolatos jó tanácsok voltak, de majd még írunk nagyon sok mindenről, hogy minél jobban segítsünk Titeket a kezdeteknél, és higgyétek el, sok hasznos tippet szedtünk már össze az évek alatt :D

Bulizzátok még jól ki magatokat ebben a pár napban, hiszen utána kezdődik a hajtás! 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr124765866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása