Szandi89 2012.08.23. 09:03

OTP és MKB

Szuper volt ez a 20-i hosszú hétvége, reméljük Nektek is jól telt!!! Szandival strandoltunk egy jót, és mivel mindjárt kezdődik a fősuli/egyetemLL, itt az ideje, hogy tovább vizsgáljuk a bankok fiataloknak nyújtott diákszámla-csomagjait.

A soron következő két bank is figyel az egyetemistákra, az OTP-nél például két csomag is található: a Junior és a Jump – a kettő között a legnagyobb különbség az, hogy a Jump-ot inkább az elektronikus banki csatornákat kedvelő fiataloknak alakították ki, míg a Junior alapvetően a pénzügyek kezelésére akar megtanítani minket. Mindkét banknál 24 éves (Jump esetén 28 év a korhatár) korunkig élhetünk a kedvezményekkel, úgyhogy használjuk ki őket, amíg megtehetjük J (most konstatáltam, hogy mi lassan kifutunk Szandival az időből…L).

Az OTP Jump-nál van havi számlavezetési díj (ez a további kedvezmények ára…), míg a Junior-nál és az MKB Student-nél nincs! Ez utóbbinál – akárcsak az OTP Jump-nál – egy hónapban kétszer vehetünk fel pénzt ingyen bármelyik ATM-ből, míg az OTP Junior csomagnál csak egyszer (kár…L).   Természetesen nem felejtettük el az interneten történő utalások fontosságát sem (mi az albit is így fizetjük!), az árak alapján pedig az OTP alulmarad az MKB-val szemben: OTP: bankon belüli 126 Ft, míg bankon kívüli utalás 210 Ft (a Jumpnál mindez díjmentes – nyilván egy jó kis havidíjért cserébe!); MKB-nál pedig mindkét utalási forma ingyen van! Az egyéb szolgáltatások (netbankár, SMS) esetén az MKB minden szolgáltatást díjmentesen nyújt, és az OTP Direkt csomagjaival is kedvezményesen használhatjuk ezeket a szolgáltatásokat.  

A fentieket összevetve az OTP-nél jobb az MKB, de azért még ne jelentsünk ki semmit, hiszen a következő bejegyzésekben még további bankokat fogunk elemezni J

Aztán lassan arról is beszélnem kell Szandival, hogy mikor megyünk már egy jó partira, mert azért fárasztó a meló ám! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr264727231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása