Sziasztok!

Durva, hogy milyen gyorsan véget ért a nyár, és szeptember elején már tanulnunk is kell :(, de azért még van időnk nektek egy jó kis összefoglaló bejegyzést írni!  

Első körben szeretnénk azokat a számlákat kiejteni, amelyek (érthetetlen módon) havi díjat tartalmaznak. Ezek után versenyben maradnak az Erste, BB, CIB, MKB, Volks és OTP bankok ajánlatai. Extra szolgáltatások területén mindenki körülbelül ugyanazt nyújtja, csakúgy, mint a havi ingyenes ATM használatban és díjmentes bankkártyában. Ezért úgy gondoltuk, hogy nemes egyszerűséggel az árak alapján választunk. Bankügyeink intézéséhez az internetet ajánljuk, ugyanis az internetbankos átutalás mind a CIB, mind az Erste és MKB bankoknál ingyenes. Amennyiben mégis a papír alapú ügyintézést választjuk, bankon belüli átutaláshoz a legalacsonyabb díjat az OTP, Volks és Erste bankok kérnek, az átutalt összeg 0,2%-át. Bankon kívülre az OTP utal a legelőnyösebben, szintén 0,2%-os rátával, de minimum 408 Ft. Az állandó átutalási megbízások teljesítése mind a CIB-nél, mind az MKB-nál díjmentesen történik, igaz, erre a mi korosztályunknak még nincs annyira szüksége (szerintünk).

Összességében mi azt gondoljuk, hogy az ingyenes netes átutalásokat nyújtó bankok közül érdemes valamelyiket választani.  Ugyan mi nem vagyunk se profik, se pénzügyi tanácsadók, de saját szokásaink alapján, érdemes lenne első körben az OTP vagy Erste Bank ajánlatát megfontolni, aztán ha az nektek épp nem megfelelő…ahány ház, annyi szokás, ugyebár!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr103157656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT2 tulaj 2011.10.11. 10:40:42

24 éves korig minden tekintetben az MKB ajánlata a legjobb!

- Éves díj nélküli MasterCard Unembossed bankkártyáddal itthon és külföldön is kényelmesen fizethetsz, sőt havi két alkalommal díjmentesen vehetsz fel készpénzt bármely belföldi ATM-ből.
- MobilBANKár havidíj-mentesen, ráadásul bankkártyás vásárlásaidról, pénzfelvételeidről ingyenes sms-ben értesítünk.
- Havidíj-mentes NetBANKár SMS Aktív szolgáltatásunk segítségével pénztárcádat az internetre is áthelyezheted, könnyedén ellenőrizheted számlád forgalmát, forint utalásaidat ingyenesen bonyolíthatod.
- A TeleBANKáron keresztül telefonon intézheted bankügyeid havidíj nélkül.

Fulmi 2011.10.29. 08:32:38

Az OTP-nel az internet bankon keresztul torteni atutalas is penzbe kerul, ill. megtobb penzbe az ATM-bol valo felvetel (foleg, ha idegennel teszed mindezt...). Eleg rossz ajanlas az OTP szerintem...

MobilKém1 · http://mobilkem.hu 2011.11.30. 21:38:34

Egyetértek Fulmi-val.. Nekem a CIB-nél van számlám
süti beállítások módosítása