Halihóó minden diákszámlásnak! :-)

Kedveseim, rossz hírünk van, sajnos mostanság nem lesz annyi időnk diákszámlákról és diákhitelekről írni, mert egyrészt ZH-időszak van, másrészt pedig a vizsgáink is vészesen közelednek, szóval tanulnunk kéne, hogy aztán remek kis egyetemünk tölthesse a diákszámlánkat az ösztöndíjjal. :-) A napokban kaptunk egy e-mailt egy nagyon kedves olvasótól, aki arra kért minket, hogy ha van időnk, foglaljuk össze a netbankos szolgáltatásokat, mert elég problémás a 8-10 postból összeszedni a megfelelő infókat. Teljesen egyetértünk vele, ugyan időnk nincs, de azért megcsináltuk, amit kért, szóval remélhetőleg mindenki örömére és okulására következzen egy diákszámla online banki szolgáltatásokat tartalmazó összefoglaló bejegyzés. :-) Reméljük, hogy így már tényleg segítettünk a választásban! :-) Most pedig csapjunk a diákszámlák közé! :-D

Úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk viszonylag objektív szempontok szerint egy rangsort felállítani a lehetőségek között, természetesen nem kell velünk egyetérteni, csak segíteni szeretnénk a diákszámlás közönségnek. :-)

A következő versenyzőket vettük számba…

·         Erste Bank

·         Budapest Bank

·         Citibank

·         K&H Bank

·         Volksbank

·         OTP Bank

·         CIB Bank

…árak és extra szolgáltatások alapján. A szubjektív dolgok most kimaradnak. :-)

A diákszámlákhoz tartozó internetes lehetőségek minden versenyzőnél ingyenesek, semmilyen havidíjjal nem kell számolnunk a Volksbankon kívül egyik banknál sem, ezzel a Volksbank ki is esett nálunk.

Első körben egyszeri átutalás ugyan abba a bankba, ahol mi vagyunk (a legtöbb család például egy banknál van, ilyenkor hasznos lehet)

1.       Erste Bank és Citi Bank, díjmentes bankon belüli átutalással

2.       Budapest Bank, 25 Ft + az összeg 0,25%-a, de maximum 500 Ft

3.       K&H Bank, az összeg 0,1%-a, de minimum 20 Ft és maximum 2000 Ft

4.       OTP Bank, az összeg 0,1%-a, minimum 122 Ft és maximum 1220 Ft

A bankon belüli átutalásnál persze valószínűleg fontosabb a bankon kívülre utalás, ennek az ára esetileg belföldre forintban a következőképpen alakul, most a második és a harmadik helyezésünket érezzük felcserélhetőnek :-D

1.       Erste Bank, 20 Ft

2.       Citi Bank, az összeg 0,1%-a minimum 50 Ft, maximum 1000 Ft

3.       Budapest Bank, 25 Ft + az összeg 0,25%-a, maximum 1500 Ft

4.       K&H Bank, az összeg 0,1%-a, minimum 50 Ft, maximum 2500 Ft

5.       OTP Bank, az összeg  0,1%-a, minimum 204 Ft, maximum 3440 Ft

Most térjünk át az állandó átutalásokra, amiknek előnye, hogy csak egyszer kell beállítani a megbízást aztán a bank intézkedik helyettünk. Tehát, diákszámláról állandó forint átutalás saját bankba:

1.       Erste Bank, 0 Ft

2.       K&H Bank, 20 Ft

3.       Budapest Bank, 55 Ft

4.       OTP Bank, 59 Ft

5.       Citi Bank, nem találtunk egyértelmű adatot

Ugyan ezek az állandó átutalási díjak forintban, bankon kívülre:

1.       Erste Bank, 0 Ft

2.       K&H Bank, 40 Ft

3.       Budapest Bank, 55 Ft

4.       OTP Bank, 119 Ft

5.       Citi Bank, nem találtunk egyértelmű adatot

Na kedveskéink, reméljük, hogy így már igazán hasznosak lehettünk számotokra. Most már tudjátok, hogy bizony-bizony aki tényleg szeretné használni a napi pénzügyeit a bankszámlájáról intézni, annak érdemes megfontolni az Erste szolgáltatását. Ezzel a lépéssel az évek folyamán több tízezer forintot is megspórolhat magának, és valljuk be, hogy ezt a pénzt egy diákszámlánál hasznosabb dolgokra is lehet fordítani :-D Ami minket illet, nem tudtunk sajnos rendesen utána nézni a Citi Bank internetes árainak, de talán ők lehetnek az egyetlenek, akik felvehetnék a versenyt az Erste-vel már ha hajlandóak közölni a saját kondícióikat. :-)

Mára legyen elég ennyi, reméljük, hogy okosabbak lettetek, puszilunk titeket! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr583137392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása