Sziasztok!
 
Most, hogy a legfontosabb bankok diákszámla ajánlatairól összegyűjtöttük az online elérhető információkat, ideje, hogy belevágjunk a bankfiókok látogatásába.
Elsőként az Erste Bankot vettük célba (érted elsőként Erste! :) ). Nézzük hát mit is tudtunk meg a helyszínen:
 
Első lépésben leszögezhetjük, hogy egy olyan bankfiókban voltam, ahol kérdéseimre ténylegesen szakszerű válaszokat kaptam. Nem szűkszavúan, hanem bővített mondatok halmazával, így végre maximálisan megérthettem, hogy a most tárgyalt diákszámla valójában mit is tud...
 
Tehát akkor most jöjjön újra, az Erste diákszámlája, azaz az Erste Szemeszter.
 
Nyilván láthattátok, hogy az utóbbi időben az Erste reklámjaival nagy erőkkel kezdte el bombázni a tévéket, a közterületeket. Sőt, legutóbb még a Facebookon is egy Erste diákszámla játékba botlottam:
 
Szóval az Erste mindent megtesz, hogy minket is a ügyfelei között tudhasson. De hogy mi szeretnénk-e az Erste-nél bankolni? Ez mindjárt kiderül a helyszíni élményekből! :)
 
A bankfiók, ahová betértem, a Műszaki Egyetemen lévő Erste Bank fiók. Tetszett az elrendezés, a színek, ez a kék/fehér/piros nekem nagyon bejön, letisztult, nem hivalkodó, az ember olyan otthonosan érzi magát, a kedves, mosolygós banki dolgozók erre az „otthon vagy, jó helyen vagy” feelingre még rá is erősítenek (na jó, nem az Iparra vettek fel, szóval nem megyek jobban bele ezekbe a feng shui-s részletekbe.. :))
 
Nézzük a legfontosabbat, hogy mit is tudtam meg a Szemeszter diákszámláról a banki ügyintézőtől, akihez kerültem:
 
Először is megtudtam, hogy mi van a diákszámla csomagban (később kiderül majd, hogy ez nem minden banknál olyan egyértelmű…), itt 3 másodpercen belül záporoztak rám az információk.
 
Mindenekelőtt a jelenlegi diákszámla kondíciókról kérdeztem: a hölgy mindent elmondott, meglepetés nem ért az interneten talált információkhoz képest (hiszen ahogy azt korábban az egyik posztban már leírtuk, az Erste teszi honlapján elérhetővé a legtöbb információt a számláiról, és ezen belül a diákszámlájáról is). 
 
A Szemeszter diákszámlánál havi egyszeri pénzfelvétel ingyenes az Erste ATM-ekből belföldön és külföldön egyaránt. A második pénzfelvétel saját, belföldi ATM-ből esetén:0,5% + 50 Ft, más bank ATM-ből: 1,1%+ 300 Ft (ez kissé drágának tűnhet, de ha városban laksz, akkor öt perces sétával biztosan találhatsz egy Erste ATM-et.
 
Külföldön a pénzünk ára : 1,5% + 1500 Ft, amennyiben másik bank ATM-jéből vesszük fel. Ez bizony komolyan megterhelné diákszámlánkat, viszont amennyiben külföldön találsz egy Erste Bankos ATM-et, akkor a pénzkivételért belföldi tarifát kell csak fizetned. Véleményem szerint ez az a pont, ami hatványozza a diákszámla színvonalát. Saját magamból kiindulva, a hozzám hasonló diákok leggyakrabban Bécsbe és Ausztriába utaznak (lassan indul az elősíző szezon, már nagyon várom!), és itt bizony az Erste diákszámlájával magyarországi díjakért lehet pénzt felvenni.
 
Az internet banking természetesen ingyenes, hisz az része a diákszámla csomagnak, sőt mi több, ami igazán vonzóvá teszi a csomagot, az az, hogy az interneten indított átutalás is teljesen ingyenes. Természetesen a diákszámlára, az Erste Szemeszter Bankszámlára is lehet igényelni diákhitelt.
 
Biztosítás csak dombornyomott kártyához jár, aminek ára 4000 Ft/év, de lehet igényelni Visa Virtuális kártyát is, ami azért praktikus, mert azzal is lehetséges az internetes vásárlás, de ennek az ára sokkal barátibb, csak 600 Ft/év.
 
Továbbá kérdés volt az is, hogy mi történik, ha kiöregedsz a csomagból. Azt a választ kaptam, hogy automatikusan átváltják Szemeszter diákszámlánkat a Szorgos számlacsomagra, amelynek hasonlóan vonzóak a kondíciói.
 
Pluszpontot ér, hogy diákszámlájuknál, a Szemeszter Számlánál van lehetőség betét lekötésére. Aktuálisan az alacsony banki alapkamat miatt a lekötések kamatai 4,5% és 7% körül alakulnak, ami más bankokhoz képest kifejezetten jónak számít.
 
Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó minőségű szolgáltatást, kiterjedt bankfiók- és ATM hálózatot kapunk a pénzünkért. A bankfiókok és az ügyintézők barátságosak (még két fiókot néztem meg: a Mamut II-ben és a Kossuth téren lévőt), tehát az Erste Szemeszter Bankszámla az eddigi diákszámla mezőnyben kifejezetten ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr462330413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helgush 2011.01.14. 16:11:25

Mi az a virtuális kártya? Köszi :)

UTE Laci 2011.01.14. 16:49:23

@Helgush: Olyan bankkártya ami csak netes fizetésre használható, lehet tényleg kártya formátumú, de van mit csak sms-ben kapsz kód formájában. Hasznos ha neten akarsz vásárolni, de más banki szolgáltatásra nincs szükséged.

Marcsii1 2011.02.11. 13:23:20

Most kezdtem el keresgélni én is a bankok között, és ez a szemeszter csomag nagyon szimpatikusnak is tűnik, csak egy olyan kérdésem lenne, hogy itt az Ersténél is automatikus és ingyenes az internetes folyószámla létrehozása? Illetve, hogy az ilyen netes számlákról való utalás és fizetés mennyibe kerül nekünk? Imádok netről könyveket venni, így ez nekem elég fontos lenne.:)
süti beállítások módosítása