Bye-bye nyár, bye-bye szerelem…
 
Még néha-néha kisüt a nap, és tart az indián nyár, de sajnos a balatoni bulizó helyek már bezártak és lassan már a kabátok is előkerülnek… Na, de sebaj, ne búslakodjunk, vessük bele magunkat a „munkába” és vessünk egy pillantást a Budapest Bank diákszámla ajánlatára, az Universo számlacsomagra! 
 
Aki olvasta a HVG cikket, amit a múlt héten kiposztoltam, az láthatja, hogy a magyar piacon diákszámla ügyben bizony nagy a verseny és kicsi a különbség az egyes bankok ajánlatai között. Nyilván ők is tisztában vannak vele, hogy a diákok rendszeres internet felhasználók, és egy pillanat alatt össze tudják hasonlítani a kondíciókat online. Persze csak azokét a bankokét, ahol ténylegesen vannak értékelhető online információk…
 
Első ránézésre a Budapest Bank diákszámlája is hasonló díjért, hasonló szolgáltatásokat nyújt, mint a többi, általunk vizsgált bank: 0 Ft-os számlavezetési díj, 0 Ft-os kártyadíj, 0 Ft-os számlanyitás, azonban amikor egy kicsit jobban megvizsgáljuk a kondíciókat, látni fogjuk, hogy bizony vannak itt olyan meglepetések, amelyek elveszik a kedvünket ettől a diákszámlától. Nevezetesen, nem ingyenes az internetes bankolás… Ez bizony egy nagy feketepont.
 
Ezen kívül nem igazán találtunk semmi olyan különlegességet, ami megdobogtatta volna a szívünket, vagy mosolyra fakasztott volna minket. A Budapest Bank Emeséje nem reklámozza egyetlen alkalommal sem a diákszámlát, nincs nyereményjáték vagy ajándék (újabb feketepont), és a weboldalukon (www.budapestbank.hu) sem kap kiemelt figyelmet a diákszámla.
 
Jó példa ezzel szemben az Erste Bank, ahol például rögtön a főoldalon találkozhattunk a diákoknak szóló ajánlatukkal: www.erstebank.hu vagy www.erstediakszamla.hu
Ennyit a szubjektív értékelésről és a feketepontokról, most pedig nézzük összefoglalva az Universo diákszámla kondícióit:
 

Az Universo diákszámla korhatára

diákigazolványhoz, azaz középiskolai, vagy hallgatói jogviszonyhoz kötött

Belföldi Budapest Bank ATM-ből készpénzfelvétel

99 Ft, az első kettő ingyenes

Belföldi más bank ATM-je

120Ft + 1% (min. 270 Ft), az első ingyenes

Külföldi ATM

ezt sajnos nem tudtuk kibogarászni a nem túl ügyfélbarát online kondíciós listákból...

internetes átutalások bankon belül

25Ft + 0,25% (max. 500 Ft)

internetes átutalások bankon kívül

25Ft + 0,25% (max. 1500 Ft)

dombornyomott kártya igénylése

lehetséges, Visa Classic 2.000 Ft/év

Számlanyitás

0 Ft

Havidíj

0 Ft

Minimum nyitóösszeg és egyenleg

0 Ft

Havi számlakivonat postán

0 Ft

 

A táblázat jól demonstrálja, azt a tényt, hogy a Budapest Bank diákszámlája pont az internetes átutalásainak árat nézve lesz drága, főleg akkor, ha eszünk be jut az Unicredit, vagy éppen az. Erste Bank. Az előző posztokból emlékezhetünk rá, hogy ezek a „versenyképes bankok” nem csapolják le az átutalt diákpénzeket, hanem az interneten ingyen tudunk utalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr252318992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fureszk06 2010.09.30. 21:58:47

Nem értem, miért tartod drágának a netes utalást?

Számoljunk utána:
Utalok 50.000Ft-ot bankon kívűlre, ennek mennyi is a díja?
25Ft+0,0025*50.000= 150Ft

Ennyit bármikor kicsengetek azért hogy neten utalhassak. Amúgy budapestbank honlapján olvasható az Universo legfőbb előnyei között: "Elektronikus főkártya éves díj nélkül (VISA Electron, Cirrus Maestro)"

Nagyon hasznos az oldal, köszönöm a többi látogató nevében is!
süti beállítások módosítása