Sziasztok,

 

Bár már lassan nyár vége van :(, azért a hétvégén még irány a Balaton, de előtte még reménnyel telve keresgéltünk egy kicsit, és már-már egy pillanatig azt hittük, hogy megtaláltuk az Igazi diákszámlát… 

 

Mindenesetre rábukkantunk a CIB Bank diákszámlájára, az úgynevezett CIBEZZ számlacsomagjára (ezek a banki szóviccfaragó srácok, nagyon odatették magukat ez alkalommal is, bár a pálmát a „Pénzkeltető gép”-ért osztanánk ki :) ), amely szintén rendelkezik nagyon vonzó, meg egyenesen ijesztő kondíciókkal is.

De mielőtt elmondanánk mi is ez a diákszámla, hadd osszuk meg az egyik legfontosabb bankkeresési tapasztalatunkat, amely szerint Szandi feltétlenül a pasizás folyamatával vonna párhuzamot: „az ideális diákszámla vagy diákhitel keresése kicsit olyan, mint amikor a csaj pasizik, s nem a pasi csajozik….” 

Annyiban biztosan helyes maga a banki (=pasi) hasonlat, hogy életünk szerelme sem tökéletes… részleteiben biztos nem…

 

A kitérő után folyatassuk az eredeti témát! Bele a közepébe, íme a diákszámla kondíciói:

http://www.cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/szamlavezetes/start/index?isFlashCompliant=true&flashVersion=0&b=64&w=1920&h=1080

 

A legnagyobb előrelépés talán a CIB bank részéről, hogy a diákszámlánál nem korhoz köti a szerződéskötést/ annak felbontását, hanem a hallgatói jogviszonyhoz, ami így azt jelenti, hogy a 26. életév betöltése után is beléphetsz a diákszámla csomagba, amennyiben valamilyen magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója vagy (a beavatottak talán emlékeznek még az énekes Petire, akivel Szandi futott. Na, ő 26 évesen kezdte el a második félévet az iparon, szal ezt itt neki találták ki, Szandit azonban sajnos nem :( )

 

Ehhez a diákszámlához, a Cibezz csomaghoz kapcsolódnak olyan más szolgáltatások, amelyek egy korunkbelinek igen vonzóak lehetnek: példának itt az úgynevezett Cibezz megtakarítási program, ami viszonylag kedvező kamattal rendelkezik…

http://www.cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/szamlavezetes/start/startmegtak?session_id=o4hcd1uDOKV5zg3Meagwag1b   

 

Ha banki tranzakciók árait közelebbről megvizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy egy saját ATM-ből felvett pénzért eleve 100 Ft-ot kell fizetnünk (az elsőért is!), ami persze nem túl sok, de sok kicsi sokra megy (mondogatta a nagyi…). Ám ha netalántán külföldön merészkednénk pénzt felvenni a diákszámlánkról (esetleg diákhitelünk terhére...), az rögvest 1500-Ftba fájhat… Példa: Kriszti kedvenc krémese Bécsben, az Operaház mellet: krémes 3 Euró + pénz kivét 1500 Ft, azaz összesen 2500 Ft! Na, ez jobban fájna, mint a bevitt kalória tudata...! :(

>>UPDATE: A Cibezz diákszámlához érkezett egy komment a készpénzfelvétellel kapcsolatban: szóval havi kettő ingyenes!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr752260785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erikviking 2010.09.23. 13:00:00

Szia, bocsi hogy kicsit belejavítok amit írtál, de ez nem igaz: "Ha banki tranzakciók árait közelebbről megvizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy egy saját ATM-ből felvett pénzért eleve 100 Ft-ot kell fizetnünk (az elsőért is!)"
Mivel az első 2 bármely ATM-ből történő készpénzfelvétel ingyenes. Tehát csak utána kell fizetni.
Link: cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/szamlavezetes/start/index
Idézet: "Havonta kétszer díjmentesen vehetsz fel készpénzt a számlához tartozó bankkártyával bármely belföldi bankautomatából."

Szandi89 2010.09.23. 15:42:16

Kedves erikviking, köszönjük az észrevételt a CIB diákszámlájához, megnéztük, valóban igazad van! ki is egészítjük a kommentet!

Szép napsütéses napot mindenkinek és ne feledjétek, hogy a szombaton Etyeki Kezes-lábos fesztivál lesz!!!

www.kezes-labos.hu/

gospelradio · http://www.gospel.hu 2013.10.30. 09:09:26

Már nem értékesített bankszámlák >> (Szia Szimba Program, CIBEZZ Számlacsomag, CIB Nyugdíjas Bankszámla, CIB-NOE Családi Csomag)
süti beállítások módosítása